Hirdetés

SR-72 kémrepülő

Címkék: kémrepülő, repülő, sr-72, szuperszonikus

Az új repülőgép a hangsebesség hatszorosát is képes lehet elérni, ami kétszer gyorsabb, mint amire a Blackbird képest, mindezt pilóta nélkül.

Ezt is Neked ajánljuk


Egy új hiperszonikus repülőgép kifejlesztésével foglalatoskodik a Lockheed Martin, a vállalati tisztviselők szerint. Az új repülőgép a hangsebesség hatszorosát is képes lehet elérni, ami kétszer gyorsabb, mint amire a Blackbird képest, mindezt pilóta nélkül.
A hiperszonikus repülőgépbe kétféle meghajtási rendszert terveztek. Az egyik egy alap jet hajtómű, amivel a repülőt felgyorsítja 3 Mach sebességig, a második fázis ekkor lép be, ami egy szuperszonikus ramjet motor, ami 6 Mach sebességig gyorsít. A remjet motort a rakéta hajtómű gyártó Aerojet Rocketdyne cég készíti.
Az új kémrepülőt a Lockheed a korábbi kísérleteire alapozva tervezi, mint a Tecnology Vehicle 2, vagy a HTV-2.
2011-ben a pilóta nélküli, nyíl alakú HTV-2 repülőgép elérte a Mach 20-as sebességet, kb. három percig, majd a Csendes-óceánba zuhant, a tervek szerint. Repülés közben a jármű felületén 1930 Celsius fokot mértek, ami melegebb mint ami a ngyolvasztókban van.

Az SR-72 elődje, az Sr-71 Blacbird, a Mach 3,3, vagy is 3540 km/h sebességre képes, a tengerszint feletti 24400 m-es magasságban. A Blackbird először 1964 decemberében szállt fel és 1998-ig repült az Amerikai Légierő kötelékében. A kétüléses repülőgép képes volt felderítő küldetéseket végrehajtani ellenséges területek felett. A sebessége révén képes volt legyorsulni a föld-levegő rakétákat egy esetleges támadás esetén.

Hirdetés
Olvasd a Magazint, ahol játékleírásokat és a játékokhoz kapcsolódó érdekességeket találsz.
SR-72 kémrepülő
SR-72 kémrepülő
SR-72 kémrepülő
SR-72 kémrepülő
SR-72 kémrepülő

Kapcsolódó cikkek:

Battlestar Galactica