Hirdetés

FlightGear ismertető

Címkék: FlightGear, repülőgép szimulátor, ingyenes szimulátor, 3D szimulátor, repülős játék

A FlightGear egy ingyenes szimulátor játék, melyet folyamatosan fejlesztenek, a nyílt forráskódjának köszönhetően.

Ezt is Neked ajánljuk


FlightGear ismertetőA FlightGear egy ingyenes szimulátor játék. Nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy sok tehetséges és lelkes ember a világ minden tájáról a szabadidejében fejleszti.
A FlightGear ötletét az elégedetlenség szülte, a jelenleg a kereskedelemben kapható repülés szimulátorokkal szemben. Az egyik legnagyobb probléma ezekkel a szimulátorokkal, hogy nem bővíthetőek. Sok embernek szerte a világon jó ötletei vannak a repülő szimulátorokhoz, és sokan olyanok is vannak, akik képesek kódot írni. Sokan az oktatás, vagy a kutatás világából jönnek, akik elkészítik a saját projektjüket. Erre a kereskedelemben kapható játékok nem adnak lehetőséget. A FlightGear arra törekszik, hogy kitöltse ezeket a hiányosságokat.
A FlightGear forráskódja szándékosan nyitva áll mindenki előtt és nem utolsó sorban teljesen ingyenes. Ezáltal a projekt képes kihasználni a globális erőforrást, az emberek a világ minden tájáról tudnak hozzátenni.
FlightGear futtatható az ismert platformokon, mint a Windows, Linux, Mac OS-X, FreeBSD, Solaris és IRIX.

FlightGear ismertető
Dinamikai modellek
A FlightGear lehetőséget biztosít, hogy három alapvető repülési dinamikai modell közül válasszunk. Lehetőség van, hogy új dinamikai modellt hozzunk létre.

1. JSBSim
A JSBSim egy általános 6DoF repülési dinamikai modell, ami szimulálja a repülés közbeni mozgást. C++ ban van megírva. JSBSim futtatható önállóan, vagy része lehet egy szimulációs programnak, amely magában foglalja a látványelemek alrendszerét, mint például a FlightGear. Mindkét esetben a repülőgép modell egy XML fájlban található, ahol a tömeg, aerodinamikai és a repülésirányító tulajdonságaik vannak meghatározva.

2. YASim
Ez az FDM egy integrált része, és a FlightGear egy másik megközelítésben használja, mint a JSBSim szimulálásával a repülőgép különböző részein fellépő légáramlásokat. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a szimulációt a geometriai és a tömeg információit kombinálva modellezi a repülő teljesítményét. Ez lehetővé teszi, hogy a teljesítményadatok és a hagyományos aerodinamikai vizsgálatok nélkül is tud a repülőgép repülni.

3. UIUC
Ezt eredetileg a NASA írta, az FDM-en alapuló LaRCsim. Az UIUC kiterjeszti a kódot azzal, hogy a repülőgép-konfigurációs fájlok helyett, a kód hozzáadásával szimulálja a repülőgép jegesedését. Az UIUC lookup táblákat használ, komponenseit letölti az aerodinamikai erő és nyomaték együtthatóit a repülőgépnek.

FlightGear ismertetőKiterjedt és pontos tájak az egész világról
- Több mint 20.000 valós repülőtér, a tájkép pontos beállításával.
- Helyes kifutópálya jelzések és elhelyezkedés, korrekt kifutópálya és a megközelítési világítás.
- Guruló utak állnak a rendelkezésre a nagy repülőtereken (beleértve a középvonali zöld fényeket is, ha szükséges).
- Lejtős kifutópálya (mint a való életben).
- Irányított repülőtéri világítás, amelynek az intenzitása egyenletesen változik a nézetnek megfelelően.
- 3 DVD tartalmazza a világ tájait. Igen részletesen lefedi az egész Földet.
- Pontos terep világszerte, amely a legutóbb megjelent SRTM domborzati adatokat veszi figyelembe.
- Az összes tó, folyó, út, vasút, városok és települések felszínborítását tartalmazza.
- Éjszakai világítások, ami a városoknál koncentrálódik, és a főbb autópályáknál néhol fényszórók is láthatóak. Ez lehetővé teszi az éjszakai VFR repülést, hogy a városokat és az utakat kövessük.

FlightGear ismertetőPontos és részletes napszakok
A FlightGear rendkívül pontosan modellezi a napszakokat, helyesen rakja ki a napot, a holdat és a csillagokat, az időnek és a dátumnak megfelelően. A program a számítógépről szerzi be az információkat (idő és dátum), a pontosság érdekében. A modell figyelembe veszi a szezonális hatásokat is, pontosan úgy, ahogy a valós életben is van.

Rugalmas és nyitott repülőgép modellek
A FlightGear képessége, hogy modellezzen sokféle repülőgépet. Jelenleg repülhetünk az 1903-as Wright Flayer-el, vagy a furcsa csapkodó szárnyú "ornitopterek", 747 és A320, különböző katonai repülőgépekkel és több kisebb géppel. A FlightGear képes modellezni szinte az összes gépet.
A FlightGear frissíti és folyamatosan fejleszti a műszeres animációt, nincs mesterségesen korlátozva, mint a néhány egyéb szimulátor programban.
Teljesen animált és interaktív pilótafülkével találkozunk a programban. Reális modellek, valósághűen viselkedő eszközök. Modellezhető a giroszkópos sodródás és még sok egyéb, ami a valós repülésben is kihívást jelent. Pontosan modellezve van sok eszköznek a hibája és a rendszerhibák is.

FlightGear ismertetőMérsékelt hardware követelmények
A FlightGear reális szimulátor, de igyekszik kordában tartani a rendszerkövetelményeket. A hangsúly nem a grafikus trükkökön van, mint a játék piacon.
Az eredmény egy remek szimulátor, mérsékelt hardware követelményekkel. A szimulátor egy közepes árfekvésű számítógéppel is kitűnően futtatható.

Hálózati beállítások
Számos hálózati beállítás áll a rendelkezésünkre, ami lehetővé teszi, hogy kommunikálni tudjon a FlightGear külső repülés dinamikai modullal, mint külső robotpilóta, valamint egyéb szoftverek, mint az Open Glass Cockpit projekt és az Atlas.
Az általános input/output opció lehetővé teszi a felhasználó által meghatározott kimenetet egy fájlba, a soros porton, vagy a hálózati kliensen keresztül.
A multiplayer protokollon keresztül többen is repülhetnek együtt, akár gyakorlatozhatnak is.

Több képernyős mód
A FlightGear beépített támogatással rendelkezik, hogy több képernyős módban is tudjunk repülni. Többféle megjelenítési mód is van, mint például a Matrox Triple Head 2 Go box által támogatott is.

Hivatalos honlap, ahonnan le is lehet tölteni: www.flightgear.org

Hirdetés
Olvasd a Magazint, ahol játékleírásokat és a játékokhoz kapcsolódó érdekességeket találsz.
FlightGear ismertető
FlightGear ismertető
FlightGear ismertető
FlightGear ismertető
FlightGear ismertető

Kapcsolódó cikkek:

Battlestar Galactica