Hirdetés

Az űrhajózás kora

Címkék: űrhajók, űrhajós játékok, űrhajózás, játék az űrhajókkal, online játékok

Korunka az űrhajózás kora. A embernek sikerült leráznia magáról a gravitáció bilincsét, ami a Földhöz bilincselte, és sikerült kilépnie a világűrbe, a kozmoszba.

Ezt is Neked ajánljuk


Az új eszközök segítségével nemcsak a Hold és a bolygók, a Naprendszer, sőt az egész világegyetem titkait fürkészhetjük. Mindinkább sikerül megismerni a Földet és a kozmikus környezetünket. Egyre többet tudunk alkalmazni az űrhajózást a gyakorlatban, a meteorológiában, távközlésben és a földi erőforrások felkutatásában.
Az űrhajózás az emberiség hatalmas tudományos és technikai vállalkozása. Az erőfeszítés nagyságát egyetlen adat is jól szemlélteti: az első szputnyik fellövése óta több ezer különféle űrhajózási eszközt, műholdakat, űrszondákat, űrhajókat és űrállomásokat indítottak útnak és állítottak kozmikus, Föld körüli pályára. Ezeket a szédületes eredményeket a korszerű technika, különösképpen a rakétatechnika kifejlesztése és folyamatos kutatása teszi lehetővé.
Az űrhajózási eszközök igen eltérő nagyságúak. Nem ritkán néhány centiméteresek és néhány kiló tömegűek, de akad sok méteres és több tonnás űrállomás is.
Az űrhajós játékok oldalunkon persze már a távoli jövőbe látogathatunk el, amikor az űrtechnika már sokkal fejlettebb. Több tucat izgalmas és érdekes játékból lehet válogatni.

Hirdetés
Olvasd a Magazint, ahol játékleírásokat és a játékokhoz kapcsolódó érdekességeket találsz.
Az űrhajózás kora
Az űrhajózás kora
Az űrhajózás kora
Az űrhajózás kora
Az űrhajózás kora

Kapcsolódó cikkek:

Battlestar Galactica