Hirdetés

A zuhanóbombázók

Címkék: zuhanóbombázók, repülőgép, katonai repülő, bombázó, Ju 87 Stuka

A zuhanóbombázóknak az volt a jelentősége, hogy nagy mértékben tudták növelni a a bombák sebességét és a találati pontosság is jelentősen javult.

Ezt is Neked ajánljuk


Az első világháború idején a brit légierőnél próbálkoztak először a zuhanórepülésben kioldani a bombákat. Ennek az volt a jelentősége, hogy nagy mértékben tudták növelni a a bombák sebességét és a találati pontosság is jelentősen javult. Azonban az 1900-as évek elején a repülőgépek szerkezete még nagyon sérülékenynek bizonyult a feladat végrehajtásához. A gép szerkezeti elemeire hatalmas erők nehezedtek, amikor a zuhanásból kellet a felhúzni a bomba kioldását követően.
Az 1930-as évekre azonban a technika eljutott odáig, hogy az akadályok elháruljanak. Az első hadrendbe állított, kifejezetten zuhanóbombázásra kifejlesztett repülő a Curtiss F8C Helldiver volt, amit az amerikai haditengerészet használt, elsősorban az ellenséges hajók ellen. A hadihajók kis célpontnak számít és a hagyományos bombázó repülőkkel nagy kihívás volt eltalálni.
A német Luftwaffe érdeklődését is felkeltette az újdonság, és megalkották a Ju 87 Stuka repülőgépet, ami az amerikai Curtiss F8C alapján terveztek. A második világháborúban a hadjáratok során hasznosnak bizonyultak.
A japánok, amerikaiak, németek és az oroszok is megépítették a saját zuhanóbombázójukat, azonban a ötletgazda britek nem használták az általuk kitalált technológiát a második világháborúban.
A háborút követően a zuhanóbombázók rövid karrierje véget ért, eltűntek a légierők kötelékeiből. Az újabb repülők sebessége és a célzóberendezések fejlődése szükségtelenné tették a zuhanás alkalmazását. Az intelligens fegyverek megjelenése pedig már lehetővé teszi, hogy nagy távolságokról és magasságból is rendkívül pontosan célba érjenek a bombák.

Hirdetés
Olvasd a Magazint, ahol játékleírásokat és a játékokhoz kapcsolódó érdekességeket találsz.
A zuhanóbombázók
A zuhanóbombázók
A zuhanóbombázók
A zuhanóbombázók

Kapcsolódó cikkek:

Battlestar Galactica