Hirdetés

A Deadalus terv

Címkék: Deadalus terv, űrhajós játékok, online űrhajós játékok, ingyenes űrhajós játékok

A Brit Bolygóközi Társaság 1973 és 1978 között készített egy tanulmányt, a Deadalus tervet, ami egy személyzet nélküli csillagközi űrhajóról szól.

Ezt is Neked ajánljuk


A Barnard csillagot szerették volna elérni, ami 5,9 fényév távolságra található, amelyről akkor úgy tudták, hogy legalább egy bolygóval rendelkezik.
Alan Bond vezette azt a tudós és mérnök csoportot, akik a projekten dolgoztak. Az űrhajót magfúziós hajtómű hajtotta volna előre. A tervezésnél az alábbi feltételeket vették figyelembe: az űrhajónak a meglévő, vagy a közeljövőbeli technológiára kell épülnie, valamint, hogy a célját egy emberéletnél rövidebb idő alatt érje el.
Tervezték, hogy az űrhajó más közeli csillagokat is meglátogat.
A Deadalust a tervek szerint két fokozatból áll és a Föld körüli pályán építik meg. Induláskor a tömege 54.000 tonna, ebből 50.000 tonna az üzemanyag és 500 tonna a tudományos műszerek. Az első fokozat két évig működik és 0.071 fénysebességre gyorsítja fel az űrhajót. Az első fokozat leválását követően, a második fokozat 1.8 évig működik és 0.12 fénysebességre gyorsítja az űrhajót. Ez a sebesség már meghaladja a kémiai rakétákkal elért sebességet. A Daedalus fúziós rakétáit miniatűr deutérium/hélum-3 bombák működtetik, amelyeket elektron nyalábok gyújtanak be egy reakciós kamrában. A másodpercenkénti 250 apró bomba robbanásából keletkező plazmátmágneses fúvócsövek irányítják.
A második fokozatban vannak a tudományos eszközök, egy 5 métere optikai távcső és két 20 méteres rádióteleszkóp. Az indulást követő 25. évben ezek elkezdik a Barnard csillag környezetét tanulmányozni. A megszerzett adatokat pedig elkezdi visszasugározni a Földre. A Deadalus nem tud lelassulni, ezért 18 darab szondát visz magával. A szondákat ionhajtóművek hajtják, és kamerákat, spektrométereket és egyéb más műszereket visznek magukkal. Megközelítik a célt és az adatokat továbbítják az anyaűrhajónak, az pedig továbbküldi a Földre. Így tudja feltérképezni az útjába eső csillagokat, bolygókat.
A Deadalus-on robotok vannak, amik folyamatosan karbantartják az űrhajót és kijavítják az estleges hibákat és sérüléseket.

Hirdetés
Olvasd a Magazint, ahol játékleírásokat és a játékokhoz kapcsolódó érdekességeket találsz.
A Deadalus terv
A Deadalus terv
A Deadalus terv
A Deadalus terv
A Deadalus terv

Kapcsolódó cikkek:

Battlestar Galactica